5 handige stappen om je productiviteit te boosten

Druk-druk-druk? En die enorme stapel werk op je bureau lijkt maar niet te slinken? De kans is groot dat je dat niet aan je baas, maar enkel en alleen aan jezelf te danken hebt. Want: hoe lang is het geleden dat je nog eens een paar uur na elkaar gefocust doorwerkte? Dat je niet tussendoor snel even die ene mail beantwoordde, je Facebook checkte of je WhatsApp openklikte?

Tijd dus, om actie te ondernemen en je brein te voeden. Om bewust te kiezen voor focus, en multitasken te vervangen door singletasken. Om je dag slim op te delen in prioriteiten en kleinere taken. Om vergaderen weer efficiënt te maken en e-mails weer nuttig. En om je zo éíndelijk weer gelukkig te voelen op het werk. Want – en dat is wetenschappelijk bewezen – gefocust aan de slag zijn en het gevoel hebben dat je bérgen verzet, maakt intens blij. Veel blijer nog dan dat snelle rondje Facebook-scrollen waarmee we onszelf zo vaak proberen te belonen.

Daarom: vijf tips en tricks om je productiviteit te boosten.

Stop met multitasken

Multitasken is een verslaving, het is hypernefast voor je focus en je leert het maar beter zo snel mogelijk af. Lees er meer over in het artikel Stop met multitasken!

Deel je werkdag op in olifanten en konijnen

When you are hunting elephants, don’t get distracted chasing rabbits. Of, anders gezegd: wil je de grote, belangrijke taken en prioriteiten op je to-dolijst aka de olifanten afwerken, dan mag je je niet voortdurend laten afleiden door de kleine taakjes als e-mails en telefoontjes aka de konijnen die te pas en te onpas op je pad opduiken. Deze gouden tip gaf Elke Geraerts van Better Minds at Work ons tijdens een lezing bij Medialaan. Ontdek nog meer informatie over haar belangrijk advies in het artikel Deel je werkdag op in olifanten & konijnen.

Maak tijd voor pauze

Ons brein is als een spier. En daarom moet je het ook af en toe rust gunnen. Zet het idee dat je 8 uur (of langer) aan een stuk moet presteren uit je hoofd, want het lukt je toch niet. In de plaats van te focussen op tijd, focus je beter op aandacht. Hoe lees je in het artikel Maak tijd voor pauze.

Leer beter vergaderen

Zit je werkdag continu vol met meetings en heb je niet de tijd om aan je echte werk te beginnen? Weet dat vergaderen een van onze grootste energievreters is geworden. Weet dat het ook anders kan. Lees daarom het artikel Leer beter vergaderen en ontdek alle tips & tricks om slimmer te overleggen.

Maak van je werkplek een focuszone

Je focussen in een open werkplek is een echte uitdaging. Toch zijn er enkele tips die je handig op weg zetten naar het creëren van de perfecte focuszone. Ontdek alle tips & trics om zelf het maximale uit je werkplek te halen in het artikel Maak van je werkplek een focuszone.

Ook van mijn blog

“Sales” is de mooiste job die er is

3 min.

Drie prioriteiten voor welzijn in 2024

4 min.

Ik start na de zomervakantie met keynote nr 613… en ik doe het nog steeds met even veel plezier en passie

3 min.

WAW … een vaste afspraak in juni?

4 min.

Wil ook jij in 2023 meer inzetten in welzijn en werkgeluk?

1 min.

Wil je weten hoe mijn klanten mijn keynote ervaren?

1 min.

Stay Focused with Ann

2 min.

Aftermovie Let’s Work

1 min.

Hoe goed zorg je voor jezelf? Doe de test!

1 min.

We werken weer massaal van thuis

7 min.