We werken weer massaal van thuis

Het is beslist: we dienen weer 4 dagen op 5 thuis te werken. 

Niet iedereen is daar even gelukkig mee. We vonden het best fijn om weer die verbondenheid te voelen met onze collega’s. Sommigen hebben ook liever een duidelijk onderscheid tussen hun werkdag en privétijd, want vandaag zit er tussen beide weer enkel een trap of een deur en hebben we geen “overgangstijd” in de wagen of op de fiets. 

Ik geef jullie graag een paar tips om van thuiswerk een succes te maken: 

1: Gebruik de buitenlucht 

Het verplichte thuiswerk maakt dat we de collega’s weer meer gaan missen. De gesprekken in de wandelgangen en aan het koffieautomaat vallen opnieuw weg. We kunnen echter wél wandelvergaderingen hebben in de natuur. Veilig én gezond! Dus een feedbackgesprek of creatieve brainstormsessie hoeft echt niet altijd via Zoom of Teams. Spreek veilig af in een park of bos.

2: Hou een check-in met je team

Als je leidinggevende bent, start je de dag met een “check-in” en check je kort hoe het met iedereen gaat. Toon oprecht interesse voor de opdrachten of taken waar iedereen mee bezig is. Dit is geen controle maar zorgt wel voor verbondenheid!

3: Zorg voor focus 

Focus is essentieel voor onze productiviteit! Werken aan de keukentafel is hiervoor niet de beste keuze. Kies indien mogelijk een werkplek waar je de deur achter jou kan sluiten en rust vindt. Ongestoord en in volle focus kunnen werken zal je een pak minder stress bezorgen. 

4: Gun jezelf een pauze 

Thuis nemen we minder pauze dan op kantoor. Het is nochtans wetenschappelijk bewezen dat ons brein zich slechts 58 minuten optimaal kan concentreren en dan nood heeft aan een korte pauze. Ga dus buiten een luchtje scheppen en kom even op adem vóór je aan een volgende meeting of opdracht begint. Laat tijdens je pauze je mobiele telefoon gewoon binnen om zo optimaal te kunnen ontspannen. 

5: Zit daar niet te zitten 

We zitten veel te veel! En nu we ons niet verplaatsen naar een andere collega of naar de koffiehoek op kantoor, doorbreken we het zitten veel te weinig. Sta minstens ieder uur recht  en probeer minstens één keer in de voormiddag én één keer in de namiddag een kwartier rechtstaand te werken. Wat ook zeker helpt om het zitten te doorbreken is je telefoongesprekken als staand, of beter nog, als wandelend te doen. 

Wil jij je medewerkers optimaal begeleiden in deze periode van thuis werken? Stuur me een bericht via [email protected] of bel me op 0476/401.103 en ik inspireer jullie graag met nog meer concrete tips en inzichten. 

 

Ook van mijn blog

“Sales” is de mooiste job die er is

3 min.

Drie prioriteiten voor welzijn in 2024

4 min.

Ik start na de zomervakantie met keynote nr 613… en ik doe het nog steeds met even veel plezier en passie

3 min.

WAW … een vaste afspraak in juni?

4 min.

Wil ook jij in 2023 meer inzetten in welzijn en werkgeluk?

1 min.

Wil je weten hoe mijn klanten mijn keynote ervaren?

1 min.

Stay Focused with Ann

2 min.

Aftermovie Let’s Work

1 min.

Hoe goed zorg je voor jezelf? Doe de test!

1 min.

Waarom Rik Torfs fan is van Ann

1 min.