Zoomen doe je best na 11 uur

Ben jij ook “Zoom-moe” aan het worden? Is de ene Zoom-meeting nog niet afgelopen en zit je al in de wachtruimte voor de volgende? Weet dat digitaal vergaderen beter kan met deze tips:

  • Wees kritisch voor je vergadercultuur en durf jezelf af te vragen of die vergadering noodzakelijk is.
  • Houd minstens een half uur vrij tussen twee online meetings. Digitaal vergaderen is vermoeiend, dus wissel af met andere taken en ga niet direct van de ene meeting naar de andere.
  • De dag met een Zoom-meeting starten? Beter van niet. Uit onderzoek blijkt dat mensen tussen 9 en 11 uur op het toppunt van hun concentratie zitten. Net dán gaan de meeste vergaderingen door, terwijl medewerkers op dat moment beter aan moeilijkere taken zouden werken. Plan die vergaderingen dus na 11 uur.
  • Vandaag grijpen we iets te snel naar de zoveelste zittende Zoom-meeting. Probeer langere gesprekken al wandelend te voeren. Als je geen presentatie moet delen en je hoeft niet veel te noteren, ga dan eens weg van je stoel en kies voor wandelen.
  • Toon ook persoonlijke interesse tijdens je zoom meetings en stel oprecht de vraag: hoe gaat het met je?
  • De betrokkenheid gaat deels verloren als we virtueel samenwerken, vooral als we de microfoon dempen of onze camera uitzetten. Om dat te voorkomen, check je of je goed in beeld bent en versterk je zowel je verbale als non-verbale signalen: een hoofdknik, een instemmende ‘hmm’ of zelfs ‘goed idee!’ kan helpen, net als oogcontact.

Vind hier meer tips voor efficiënt vergaderen of contacteer mij via [email protected] voor een inspirerende keynote of workshop.

Ook van mijn blog

“Sales” is de mooiste job die er is

3 min.

Drie prioriteiten voor welzijn in 2024

4 min.

Ik start na de zomervakantie met keynote nr 613… en ik doe het nog steeds met even veel plezier en passie

3 min.

WAW … een vaste afspraak in juni?

4 min.

Wil ook jij in 2023 meer inzetten in welzijn en werkgeluk?

1 min.

Wil je weten hoe mijn klanten mijn keynote ervaren?

1 min.

Stay Focused with Ann

2 min.

Aftermovie Let’s Work

1 min.

Hoe goed zorg je voor jezelf? Doe de test!

1 min.

We werken weer massaal van thuis

7 min.