Bewegen kan een manier zijn om structuur te geven aan onze dag!

Bewegen kan  een manier zijn om structuur aan onze dag te geven en is voor velen deel gaan uitmaken van hun dagelijkse routine.

Gezonde en fitte medewerkers zijn gemotiveerd en presteren beterNiet alleen de medewerker, maar ook de organisatie wordt er dus beter van.

Met een gestructureerd gezondheidsbeleid maak je als organisatie vandaag het verschil. Samen meer bewegen, doe je zo: 

  • Organsieer ( digitale ) inspiratiesessies om medewerkers te informeren over gezonde keuzes en hen te motiveren. 
  • Een online platform kan informatie bieden over de positieve gevolgen van beweging, aangevuld met een kalender van sportieve activiteiten en een inschrijvingstool.   
  • Organiseer challengesbijvoorbeeld ‘de challenge van de maand: elke dag 8000 stappen zetten’. Team challenges met een “gezonde prijs” dienen als stimulans en versterken bovendien het samenhorigheidsgevoel 
  • Waak erover dat het nemen van een pauze deel uitmaakt van de manier van werken, het is wetenschappelijk bewezen dat ons brein zich slechts 58 minuten optimaal kan concentreren, een korte pauze van 5 à 10 minuten om even recht te staan, te  bewegen komt je productiviteit ten goede!
  • Walk the talk en geef als leidinggevende zelf het goede voorbeeld. Toon je gezonde gewoontes en gedrag. Geef aan dat het helemaal oké is om even weg te zijn van je bureau en buiten te gaan voor wat extra zuurstof en nieuwe energie. Waarom nodig je je medewerkers niet eens uit voor een wandeling tijdens deze periode van thuiswerken?
  • Hou je feedbackgesprek al wandelend, op een veilige manier in de buitenlucht : het zal jullie beiden deugd doen en het zorgt voor een veel sterkere connectie!

Meer te weten komen over een gestructureerd gezondheidsbeleid en concrete initiatieven? Contacteer mij via [email protected] voor een inspirerende keynote of workshop of voor advies op maat.

Ook van mijn blog

“Sales” is de mooiste job die er is

3 min.

Drie prioriteiten voor welzijn in 2024

4 min.

Ik start na de zomervakantie met keynote nr 613… en ik doe het nog steeds met even veel plezier en passie

3 min.

WAW … een vaste afspraak in juni?

4 min.

Wil ook jij in 2023 meer inzetten in welzijn en werkgeluk?

1 min.

Wil je weten hoe mijn klanten mijn keynote ervaren?

1 min.

Stay Focused with Ann

2 min.

Aftermovie Let’s Work

1 min.

Hoe goed zorg je voor jezelf? Doe de test!

1 min.

We werken weer massaal van thuis

7 min.