Is thuiswerken een blijver ?

Eén ding is alvast zeker: we gaan niet meer terug naar hoe het vroeger was! Bedrijven die het thuiswerk van het voorbije jaar als een “noodzakelijk kwaad” hebben beschouwd en het enkel “toegelaten hebben” omdat het door de overheid werd opgelegd,  zullen veel van hun talent zien vertrekken als ze ooit weer de deuren openen. We zijn in een nieuwe wereld van werken terecht gekomen . Of je het nu ABW ( Acitivity Based Working ) noemt of NWOW ( New Way of Working) : 100% van je tijd op kantoor zijn behoort tot het verleden.  Maar evengoed geloof ik niet in 100% thuiswerk, daar wordt niemand gelukkig van. Want we hebben met z’n allen ervaren hoe fel we de connectie zijn gaan missen. Plots is duidelijk wat de rol is van de koffiehoek op kantoor : zoveel meer dan koffie of thee bieden! Het is dé plak bij uitstek voor die leuke babbel met de collega’s, het is daar dat je even kan genieten van een welverdiende pauze, het is daar dat iemand van IT al eens een praatje kan hebben met iemand van sales, marketing of HR.

Dus : let’s go for best of both worlds!  Maar begeleid je medewerkers daarin.

Geef hen concrete tips om hun werkplek ideaal in te richten, om structuur te brengen in hun dag en deze op te delen in verschillende blokken. Inspireer hen om goed voor zichzelf te zorgen. Laat hen rituelen bedenken als duidelijk start & stop signaal van hun dag. Geef hen de nodige ergonomische tips en geef hen de kans hun bureaustoel op te pikken op kantoor als ze deze thuis niet hebben.

Wil jij je medewerkers optimaal begeleiden in deze nieuwe manier van werken? Stuur me een bericht via [email protected] of bel me op 0476/401.103 en ik kom jullie graag inspireren!

Ook van mijn blog

“Sales” is de mooiste job die er is

3 min.

Drie prioriteiten voor welzijn in 2024

4 min.

Ik start na de zomervakantie met keynote nr 613… en ik doe het nog steeds met even veel plezier en passie

3 min.

WAW … een vaste afspraak in juni?

4 min.

Wil ook jij in 2023 meer inzetten in welzijn en werkgeluk?

1 min.

Wil je weten hoe mijn klanten mijn keynote ervaren?

1 min.

Stay Focused with Ann

2 min.

Aftermovie Let’s Work

1 min.

Hoe goed zorg je voor jezelf? Doe de test!

1 min.

We werken weer massaal van thuis

7 min.